-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Za "dobrojutro", "doberdan" in vmes


Zadnje dni smo pri nas zelo, hm, zasedeni in utrujeni. D vstaja okoli pol sedme ure, P običajno malenkost kasneje, če ga le ne zbudi mlajši brat. Jutra niso moja, nikakor. Sploh ni pomembno, koliko spim, ampak če moram zgodaj iz postelje ... Ne želite imeti opravka z mano :) Na srečo se fanta tega zavedata in običajno poiščeta bolj zgodnje prebivalce hiše, ampak vedno ne gre tako. S tem namenom se občasno malo bolj potrudim in jima zvečer pripravim kakšen material (ki jima ga ni potrebno posebej predstavljati) ali novost. Tako se jutro (ali tisto drugo jutro, po popoldanskem počitku, če nam uspe) lahko začne kakšno minuto kasneje in malo bolj mirno.

Zabijala sta žeblje. P je oblikoval prav zanimive figure in vzorce, žal nimam fotografij, D-ja ni pretirano zanimalo.


Za D-ja sem pripravila prve geometrijske like, a je bil tokrat zgodnejši P in iz postelje sem stopila skoraj na vlak.


D je prirejal barve, recimo, P pa delal z materialom za vzorčenje geometrijskih likov. Predloge sva kasneje zamenjala za podlogo (pogrinjek) brez vzorcev. Nastajali so roboti in podobno, nadaljeval je na tleh, na tekaču. Ignorirajte (piskajočo) igračo na mizi. Dobil jo je R, bratca pa jo vesela vlačita naokoli. Škoda, ker se bo "izgubila" :P




O miški, ki je iskala prijatelja, avtorja Erica Carla (njegova je tudi Zelo lačna gosenica), je D-jeva priljubljena knjiga. Pogosto med igro, običajno med delom s sestavljankami, citira posamezne dele. Pripravila sem mu košarico za pripovedovanje zgodbe. Živali, razen kvačkanih mišk in velikanske sikajoče kače iz kosmate žičke in migljajočih oči, ki sem jo naredila v ta namen, so Schleichtove. Manjka nam samo pav.



Počasi spet vzpostavljam(o) kotiček za naravo. Petelinje pero, petelina je odnesla lisica, cvetovi ognjiča in utopljena gosenica v vazi (toliko o nabiranju rož ponoči). Barvice in blok. Najprej P, slabše se vidi, nato D.



Ste že poskusili pisati z gosjim peresom? Res je zahtevno, a obenem se z njim težko grdo piše. Odlična vaja za lepopis in potrpežljivost :) P (pa tudi D) se je z gosjim peresom spoznal pri svoji babici in je kasneje želel nadaljevati z dejavnostjo (ali pa je morda šlo zgolj za asociacijo na petelinje pero).


V kategorijo za "dobrojutro" spada tudi igranje zdravniških vlog izpred nekaj dni.

Naj bodo jutra in dnevi čim bolj mirni in ustvarjalni!
QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate