-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

Montessori mobili II.


Obljubila sem še navodila in napotke za izdelavo mobil.


  • Munari mobili.
    Uporabila sem bel in črn papir, ki sem ju lepila skupaj. Lahko bi tudi barvala ali tiskala. Barve za palčke so akrilne. Krogla je plastična, ker steklene nisem našla (vsaj posamezne ne).




  • Gobbi mobili
    stiroporne krogle sem naredila luknje s premerom dobrega centimetra in vsako oblekla z dvema prejicama ("pavlce", kot pri gobelinu). Posameznih prejic nisem rezala - imela sem res dolgo (dvojno) nit. Izberemo prejice, ki si čim bolj sledijo po barvni lestvici. Najtemnejši kroglici pustimo najdaljšo vrvico, vsaka naslednja ima krajšo za približno centimeter in pol.


  • Oktaedri
    Svetleč ovojni papir (folijo) sem nalepila na šeleshamer, da sem dobila bolj trdne like.




Več o njih si lahko preberete tudi na tej povezavi.

  • Metulje sem našla (in jih naredila sama) v spletni trgovimi Michael Olaf. Imajo tudi ptiče, kite ... Poiskala sem fotografije petih metuljev ("Monarch, Orange sulphur, Red admiral, Eastern tailed blue, and Tiger swallowtail", lahko pa bi izbrala katerekoli), jih dvakrat natisnila, na grobo izrezala, jih prilepila na risalni list z lepilom za lez razmazanim v enakomernem in tankem sloju, jih natančno obrezala. Skozi enega od para sem naredila luknjico in napeljala laks. Ponovno sem v tankem sloju nanesla lepilo za les in zlepila obe polovici. Še enkrat sem jih natančno obrezala, bel stranski rob pa zakrila s črnim flomastrom. Vse metulje sem navezala na obroč - ročaj za torbice. Lepilo za les je utrdilo papir. Na hitro izgledajo plastični. Bolje oziroma lažje za izdelavo bi bilo, če bi bila druga kopija zrcalna.


  • Zvonček - kraguljček sem obesila na lep satenast trak
  • Lesen obroček. Za D sem kupila lesen obroček s premerom 10 cm. P je imel tistega za karnise (nelakiranega, vsi obročki so bili nelakirani), pa se mi je zdel kar malo premajhen. Večji gre res lepše v roko.
  • Mobili v primarnih barvah
    Prvi so narejeni tako kot Gobbi. Za druge sem idejo dobila tukaj. Kupila sem lesena kolesa, jih pobarvala, mož jih je zarezal (pred barvanjem), nabil žebljičke in jih ukrivil-spremenil v kljukice. Še palčka, laks in je bilo končano. 







  • Kot mobile sem uporabila še zvončke (z dodatkom elastike in lesenega obročka, saj nisem želela, da gre vse v suta) in žogo (za prijemanje), ki sem jo navezala na elastiko. 





Za izdelavo sem res porabila kar nekaj časa, vendar je bilo Vredno. Ne samo, da so bili D res všeč, da me je grelo pri srcu, ko sem opazovala, kaj že zmore in kako dolgo se že posveča nečemu ... Tako sem si tudi pridobila precej časa za starejšega sina in nenazadnje tudi zase.

QuickEdit

You Might Also Like

2 komentarja:

  1. Super! Točno tole sem iskala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da pride prav :) Bo Škrat dobil družbo? ;)

      Izbriši

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate