-->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

No

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

Dark or Light Style

Prepovedano kopiranje vseh vsebin in fotografij brez dovoljenja avtorice. Zagotavlja Blogger.

Preišči ta spletni dnevnik

"5 stvari ... " za osem mesecev


Našla sem še en bolj kot ne zapuščen blog. Avtorica predlaga nekaj stvari, ki jih lahko dojenčku ponudimo v:

... desetem mesecu (gred za dviganje/vstajanje/postavljanje na noge/hojo ob opori, stopnice, škatla (kot za robčke) s krpicami blaga, ki jo lahko praznijo, učna ura v treh stopnjah (to je -> pokaži mi -> kaj je to), skrivanje in odkrivanje (predmetov) ).

... devetem mesecu (cilinder za palmarni prijem ali jajce s kelihom, sestavljanka z zatičem (samo ena oblika, krog), škatla stalnosti predmeta, skrivnostna škatla ali glasbeno skrinjica s prosojno stranico, da lahko vidi).

... osmem mesecu (Takanne žoga, košara z različnimi žogami, boben z mehko opno, ki ga ima otrok lahko na tleh, zvočni in barvni kozarčki/stekleničke (tudi), košara s koščki različnih vrst tkanin).

... sedmem mesecu (igrače/predmeti, ki omogočijo otroku, da jih daje ven in notri (npr. vedro in žogica), košara zakladov, mehke kocke, hrana (skupaj z vso opremo in pripomočki: otrokovo mizo in stolom, priborom, steklenim kozarcem, pravimi skledami in kožniki), primerna oblačila, ki ne zavirajo gibanja (plazenja) ).

... šestem mesecu (bibarije in podobne igre, "ku-ku" igre, knjige, knjiga z obrazi sorodnikov, prijateljev oziroma ljudi, ki jih otrok srečuje, grizala).

... petem mesecu (povezana diska, waldorfske punčke oziroma "punčke" z enostavnimi obrazi, nogavičke za raziskovanje, nizke police s tremi igračami, tri knjige).

... četrtem mesecu (zvonček na vrvici, (držalo za) igrače za udarjanje, lahke, majhne in zanimive igrače (narejene iz naravnih materialov) za prijemanje, pogovarjanje z otrokom).

... tretjem mesecu (mobili (oktaedri, gobbi, plesalci), predmeti za prijemanje, dnevni počitek v svetlem, nočni v zatemnjenem prostoru).

... drugem mesecu (masaža dojenčka, nizka postelja, veliko stensko ogledalo, umetnine oziroma lepe stvari nameščene v otrokovem vidnem polju (po potrebi menajmo), munari mobili).

... prvem mesecu (prijetno spalno okolje, ki ni preveliko (košara), "Topponcino" (blazinica s katero prenašamo otroka; poveča občutek varnosti pri prenašanju ali prestavljanju), prostor za nego otroka (in povezovanje z njim), bližina, ki zmanjša stres (rojstva oziroma) prehoda v novo okolje, sledenje naravnemu ritmu otroka (spanje, hranjenje).


V opomnik in (samo)analizo.

...

Še nekaj sem našla. Prve slike za D-ja. Najbrž ni potrebno navajati slikarja. Črno-belo, belo-črni. (Zakaj v teh barvah in nekaj slik) Projekta nisem najbolje premislila (vseeno je preveč "štrahasto"), rezultat pa je bil kljub temu zadovoljiv. D je namreč prvi mesec skoraj povsem prespal (dobesedno), P pa je bil zadovoljen, ker je sam pripravil darilo bratcu ob rojstvu.




Pri pisanju sem ugotavljala, da smo že bolj pri koncu zgornjega seznama. Nimam pojma, kdaj je minilo, sem pa vesela, ker sem D-ju zaenkrat (bolj kot ne spontano) ponudila večino priporočenih stvari, marsikaj sem opazila, razumela ... Vsako novo materinstvo je posebna in enkratna izkušnja, posebna in enkratna sreča.

QuickEdit

You Might Also Like

Ni komentarjev

Objavite komentar

xxxx
aaaa Arhiv spletnega dnevnika

Follow @zogice.in.kravate